Yunanistan'ın 1 milyar Euro'su bloke edildi

Yunanistan'a kurtarma paketinden 4.2 milyar dolarlık ödeme yapan Euro Bölgesi, ülkedeki belirsizlik nedeniyle 1 milyar Euro'yu bloke etti.

Yunanistan'ın 1 milyar Euro'su bloke edildi

Euro Bölgesi, seçimlerin ardından siyasi belirsizliğe gömülen Yunanistan'a ilk somut uyarısını, kurtarma paketinin ilk diliminden 1 milyar Euroyu bloke ederek yaptı.

Euro Bölgesi'nin geçici kurtarma fonu EFSF'den yapılan açıklamada, Yunanistan'ı kurtarma paketinden 5,2 milyar Euro'luk ilk taksidin 4,2 milyar Eurosu'nun bugün serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, taksitin kalan 1 milyar Euro'suna Haziran'a kadar ihtiyaç olmadığı ve Yunanistan'ın mali ihtiyaçlarına bakılarak bu ödemenin yapılabileceği kaydedildi.

Hafta başında Brüksel'de toplanacak olan Euro Bölgesi maliye bakanlarının kalan 1 milyar Euro'nun akıbetine karar vermesi bekleniyor.

Bu arada Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, dün Brüksel'de yaptığı açıklamada, Yunanistan'da AB IMF paketine bağlı bir hükümet kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Yunan halkına durumun ciddi olduğunu ve eğer serbest bırakılacak paketi kurallara uygun şekilde yönetecek işleyen bir hükümet kurulmazsa AB ülkelerinin 130 milyar Euro'nun bir dilimini bile ödemeyebileceğini söylemem gerekiyor" dedi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble da "Biz nasıl Yunanistan'a taahhütlerimize bağlıysak aynı şekilde onların da taahhütlerine sıkı şekilde bağlı istikrarlı bir hükümet kurmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...