Zeybekci'den dolar yorumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Biz dolar endeksini oluşturan para birimlerinden pozitif anlamda daha ayrışır hale geleceğiz" dedi.

Zeybekci'den dolar yorumu

Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı'na katılan Bakanı Nihat Zeybekci dolardaki düşüşü değerlendirdi.

Şu anda Türk lirasının değeri üzerinde spekülatif bir bölge olduğunu anlatan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2015 Mayıs ortasına kadar biz dolar endeksini oluşturan para birimleriyle aynı şekilde hareket ettik. Mayıs ortasından itibaren yapılan anket sonuçları ve öngörülerle 7 Haziran sonrası spekülatif ortamla yüzde 8 ayrıştık. Dedik ki ekim ayının başından itibaren, 1 Kasım ışığının görülmesiyle birlikte spekülatif marj ortadan kalkacaktır, göreceksiniz biz dolar endeksini oluşturan para birimlerinden pozitif anlamda daha ayrışır hale geleceğiz. Belki Merkez Bankasının üzerinde ihracat kesiminden bir baskı bile oluşmaya başlayabilir.

TL'nin aşırı değer kazanmasının ihracat üzerindeki olumsuz etkilerini dahi konuşmaya başlayabiliriz. Geçen hafta içinde bu dolar hareketlenmesiyle, TL'nin değerlenmesiyle ilgili, bir günde Türkiye'deki şirketler 1,5 milyar dolar aldı. Ona rağmen hala süreç devam ediyor. O an zannedildi ki en iyi nokta burası, değil, en iyi nokta burası değil. İnşallah daha farklı noktalara doğru gelecek."

Sayfa Yükleniyor...