‘Hayata Tutunma Öyküleri’ni anlattılar

Hasta, hasta yakını, doktor ve hemşireler hayatlarının bir döneminde mücadele ettikleri, tedavisine katkı sağladıkları ya da şifaya çevirdikleri kanser hastalığını kendi pencerelerinden anlattı. Kanserle bir şekilde yüzleşenlerin hikayeleri, ‘Hayata Tutunma Öyküleri’ adıyla kitaplaştırıldı.

‘Hayata Tutunma Öyküleri’ni anlattılar

Hematolojik Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen “Hayata Tutunma Öyküleri” yarışmasına katılan hikayeler okuyucuyla buluştu. Öyküler, Prof. Dr. Cengiz Yakıncı’nın editörlüğünde kitaplaştırıldı ve raflardaki yerini aldı.

Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, Doç. Dr. H. İsmail Sarı ve Prof. Dr. Hasan Kavruk tarafından yayına hazırlanan ve kansere farklı bir acıdan bakmayı amaçlayan kitapta, kanseri yaşayanların veya hastalıkla mücadeleye tanık olanların duyguları, acıları ve umutları anlatılıyor.

‘Hayata Tutunma Öyküleri’ni anlattılar - 1

“ZAFERLER ÖNCE BEYİNDE KAZANILIR”

Kanser yolculuğundaki en önemli iki gücün umudu kaybetmemek ve hayata sıkıca tutunmak olduğuna vurgu yapılan kitapta, “Zaferlerin önce beyinde kazanıldığının bilincindeyiz. Umudumuzu kaybetmeden, inançla ve hayata pozitif bakmayı öğrenerek devam ettirmeliyiz, başkahramanı olduğumuz yaşam öykümüzü” ifedelerine yer veriliyor.

Akademisyen Tıp Kitabevi tarafından yayınlanan ve 286 sayfa olan Hayata Tutunma Öyküleri kitabında, kanser tanısıyla gelişen psikoloji ve ardından gelen mücadelenin insan ruhunda yarattığı etki ise şu sözlerle anlatılıyor:

“Kanser süreci duygu fırtınaları arasında gelgitler yaşatır insana. Üzüntüyü kızgınlık; kızgınlığı çaresizlik; çaresizliği yalnızlık; yalnızlığı korku takip eder. Başlangıçta "Belki yanlış teşhistir..." umuduyla beklediğiniz anlar, "Neden ben?" isyanına bırakır kendini. Ama eninde sonunda "Hayata tutunmanın öyküsü" keşfedilir, kanser hastası ve yakınları tarafından.”

Sayfa Yükleniyor...