Kaş ekimi yaptırırken bunlara dikkat!

Kaşlar, gözlerin ve yüzün güzelliğini ortaya çıkarıyor, yüz bütünlüğünü ve ifadesini sağlıyor. Estetik amacın yanı sıra travma, yanık, kaza ve cilt hastalıkları nedeniyle oluşan kaş kayıplarında da imdada kaş ektirme uygulamaları yetişiyor.

Kaş ekimi yaptırırken bunlara dikkat!

Kaş ekimine olan ilginin arttığını belirten Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Engin Sönmez, insanın karşındaki kişi veya topluluğa olan inandırıcılığında ve etkisinde kaşların büyük rol oynadığını söyledi.

Kaşların, duygu ve düşünceleri belirtirken yüzde oluşan jest ve mimiklere büyük katkı sağladığını belirten Sönmez, "Sadece kaş hareketleri ile duygular dışa vurulabilir, bazen söze gerek kalmadan söylenilmek istenilen şey anlatılabilir” dedi.

KAŞ KAYIPLARINDA ÇÖZÜM OLABİLİR

Kaşların travmalar, yanıklar, kazalar ve bazı cilt rahatsızlıkları sonucu kaybedilebileceğini ifade eden Sönmez, “Günümüzde kaşların şekillendirilmesi moda akımlarının etkisinde de kalmaktadır. Bu akımların etkisiyle kaşlar alınarak şekillendirilmektedir ancak bir müddet ve sıkça alınma sonucu, kaş zarar görebilmekte ve kaşın bazı bölgeleri daha sonra kalınlaştırılmak istense dahi başarılı olunamamaktadır. Çeşitli nedenlerle kaybedilmiş, alım sonrasında tekrar yerine gelmeyen kaşlar için bu işlem uygulandığı gibi, daha kalın kaş sahibi olmak isteyenler için de etkili bir yöntemdir. Kaş ekimi ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç köklerinin kaş bölgesine naklinden ibaret bir işlemdir. Kaş ekiminde kaşa verilecek yeni şekil anatomik sınırlar içerisinde kalarak, hastanın istekleri de dikkate alınmak sureti ile çizilerek planlanır” diye konuştu.

Kaş ekimi yaptırırken bunlara dikkat! - 1

KAŞ EKİMİNDE ÖNEMLİ NOKTA: DOĞALLIK

Kaşların göz kapaklarının iç hizasından başlamalı ve göz kapaklarının dış kenarlarının birkaç mm. dışına kayacak şekilde devam etmesi gerektiğini anlatan Sönmez, kaş ekiminin hayal kırıklığı ile sonuçlanmaması ve ekilen kaşların doğal görünmesi için anatomik sınırları gözetmek gerektiğini söyledi:  

”Anatomik sınırlar içerisinde kalınmak koşulu ile mümkün olduğunca hastanın arzu ettiği kaş şekline yakın bir şekilde girişim planlanır ve gerçekleştirilir. Ense bölgesinden alınan bu kökler nakil edilecekleri bölgeye belli bir açı ve belli bir yönde yerleştirilmelidir. Kaşların açısı ve yönü kaşın 3 ayrı bölgesinde ayrı yönlerde ve ayrı açılarda dizilir. Saç kökleri cildimizden genellikle 45 derece açı ile çıkar. Kaşlarımız ise cildimize paralel sayılabilecek bir şekilde ciltten yaklaşık 10-15 derecelik bir açı ile çıkarlar ve kaşın iç bölgesinde yukarıya doğru, ortaya geldikçe yere paralel ve kaşın dış kısmında ise hafifçe aşağıya yönelmiş bir şekle sahiptirler."

Kaş ekimi yaptırırken bunlara dikkat! - 2

KAŞ EKİMİ NASIL YAPILIR, EKİM SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Söhmez, kaş ekimi işleminin detaylarını ve ekim sonrası dikkat edilmesi gereken noktaları ise şöyle aktardı:

"Kaş ekimi operasyonu FUE saç ekimi mantığı ile yapılmaktadır. 1,5-2 saat süren kaş ekimi işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Operasyon sonrasında hasta taburcu olur. Ekim bölgesinde 1 haftaya kadar çok küçük toplu iğne başı büyüklüğünde kabuklanmalar meydana gelir. Bu kabuklar döküleceğinden hasta sıklıkla hiçbir şey belli olmadan günlük iş ve sosyal hayatına dönebilir. 15 gün süre ile denize girmek, sauna, solaryum, hamam, kızgın güneşe çıkmak ve ağır spor yapmaktan kaçınılmalıdır. Ekilen kaşlar 3 ay sonra çıkmaya başlar ve 7-8 ay içerisinde çıkışını tamamlayarak son şeklini alır. İlk 1 yıl içerisinde kaşlar alındıkları bölgenin özelliklerini göstereceklerinden saç gibi hızlı uzayacaklardır. Uçlarının 15 günlük aralar ile kesilerek düzeltilmesi gerekir. 1 yıldan sonra kaşlar nakil edildikleri yerin özelliklerini kazanmaya başlayacaklarından uzama hızları yavaşlayacak ve bu kesilerek düzeltme ihtiyacı giderek azalacaktır.”

Sayfa Yükleniyor...