"Sivilce ve akne izleri gençlerde psikolojik travma nedeni!"

Cilt lekeleri kozmetik bir sorun gibi görünse de deri kanseri gibi ciddi hastalıkların da habercisi olabiliyor. Sivilce ve akne izlerinin cilt lekelenmesine yol açtığını ve bu lekelerin özellikle gençlerde psikolojiyi olumsuz etkilediğini belirten Dr. Alp Aslan ise leke tedavisinde en önemli faktörün tedaviye erken dönemde başlamak olduğunu söylüyor.

"Sivilce ve akne izleri gençlerde psikolojik travma nedeni!"

Özellikle erken yaşlarda ortaya çıkan sivilce ve akne izleri ile hamilelik sonrası aniden ortaya çıkan cilt lekelenmelerinin psikolojik rahatsızlıklara neden olduğunu söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alp Aslan, derinleşmiş leke ve izlerde kulaktan dolma bilgilerle ve bilinçsizce uygulanan yöntemlerin ise geri dönülmez hasarlar bırakabildiğinin altını çiziyor.

Her türlü tedavinin kesinlikle doktor kontrolünde yapılması gerektiğine dikkat çeken Aslan, “yaz aylarında cilt tedavisi yapılmaz” inanışının gerilerde kaldığını, artık lazer dışında birçok tedavinin yılın tüm aylarında uygulanabildiğini vurguluyor.   

“Leke tedavileri, zamana bağlı olarak veya fiziksel etmenlerden kaynaklanan sivilce izi, yara izi gibi cilt sorunlarının giderilerek cilde parlaklık ve canlılık kazandırmak amacı ile uygulanan tedavi yöntemleridir. Leke tedavisi pek çok yöntemle uygulanabilmektedir” diyen Dr. Aslan, cilt lekesi tedavisinde kullanılan yöntemler hakkında şu bilgileri veriyor:

PRP: Onarım ve iyileşme sürecine olan katkısı nedeniyle PRP pek çok tedavide kullanılmaktadır. Uygulamanın amacı hasar gören dokuların hızlı ve güçlü bir şekilde onarımını sağlamaktır.

Fraksiyonel Lazer: Fraksiyonel lazer, anti-aging, kırışıklık, akne ve yara gibi izlerle birlikte yaşa bağlı olarak ortaya çıkan cilt sorunlarının tedavisinde nokta atışı yaparak tedavi etme ve iyileştirme özelliğe sahip yeni bir uygulamadır. İşlem sonrası ciltte incelme olmaz. Alt deri yenilenerek cildin gergin ve sıkı olması sağlanır. Fraksiyonel lazer, özellikle üst deride oluşan sivilce izlerinin tedavisinde, alt deride ise yara izi, yanık izi, ameliyat izi ve vücut çatlakları gibi daha derinde bulunan izlerin tedavisini mümkün kılmaktadır.

"Sivilce ve akne izleri gençlerde psikolojik travma nedeni!" - 1 Op. Dr. Alp Aslan

Sivilce İzleri ve Akne Tedavisi: Özellikle gençlik döneminde görülen sivilce ve akne gibi cilt problemleri ilerleyen yaşlarda azalma gösterse bile cilt üzerinde leke bırakmaktadırlar. lekeleri günlük hayatta ve iş hayatında pek çoğumuz için estetik bir görünüş bozukluğu ve özgüven eksikliğine sebep olmaktadır. Sivilce izleri ve akne lekeleri günümüzde pek çok yöntem ile tedavi edilebilir.

Ben ve Çil Tedavisi: Ben tedavisi ve çil tedavisi günümüzde lazer tedavi yöntemleri ile çözüme kavuşmaktadır. 

Doğum Lekesi Tedavisi: Doğum lekesi doğuştan vücutta var olan bir lekedir ve oluşum nedeni bilinmemektedir. Büyümeyle beraber derinin genişlemesi ile lekede de büyüme görülür. Görsel açıdan rahatsızlık veren doğum lekesi, toplum içinde psikolojik rahatsızlıklara da sebep olabilir.

Doğum lekelerinde de lazerle tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Ayrıca doğum lekesi tedavisini yaş ilerlemeden, leke büyümeden yaptırmak gerekir. Deri üzerine uygulanacak olan her yöntem doktor kontrolünde yaptırılmalıdır.
 
TEDAVİ KİŞİYE ÖZEL OLMALI

Tedavinin; lekenin türü, hastanın cilt tipi, tedavi edilen mevsim, hastanın hastalıkları ve kullandığı tedavilere göre yapılması gerektiğine vurgu yapan Estetik Cerrah Aslan, leke tedavisine başlamadan özel bir inceleme ile lekenin derinliğinin saptanması ve kişiye özel tedavi planlanması gerektiğinin altını çiziyor.

VİDEO: SİVİLCELERDEN KURTULMANIN YOLU!

Sayfa Yükleniyor...