Kayseri’nin zengin mutfağı geleceğe miras kalacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yöresel lezzetlere yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nı kitaplaştırdı.

Kayseri’nin zengin mutfağı geleceğe miras kalacak

Büyükşehir Belediyesi şehri bir yandan doğa ve dağ turizmi, balon turizmi, sağlık turizmi, inanç ve kültür turizminde tüm ülkeye tanıtırken diğer yandan da ’nin eşsiz lezzetlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi'nin talimatıyla gerçekleştirilen ve tüm Türkiye’de ses getiren Gastronomi Turizmi Çalıştayı’na ait tüm detaylar kitaplaştırıldı ve daha geniş kitlelere ulaştırılmaya başlandı. 

Kayseri’nin zengin mutfağı geleceğe miras kalacak - 1

Tarihsel ve coğrafi anlamda medeniyetlerin beşiği ’de tarihi, geleneği, kültürü ve sanatı yansıtan her şeyi halka ulaştırmak adına çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi,  geleceğe bir miras bırakarak, Kayseri’nin yemeklerini geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor.

Kayseri’nin zengin mutfağı geleceğe miras kalacak - 2

Şehrin gastronomik mirasını ortaya koyduğu, Gastronomi Turizm Çalıştayı ile ’nin yemek kültürünü tüm ülkeye tanıtmayı düşünen Büyükşehir Belediyesi, lezzetin anavatanı olan Kayseri’nin sucuk ve pastırmasıyla yapılan pek çok yemeğinin yanı sıra mantı, yağlama, pöç, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yüzlerce lezzetini hazırlanan kitapla beraber sadece şehir değil tüm Türkiye öğretmeyi amaçlıyor.

ASIRLIK ÇAYHANE CORONA VİRÜS KURBANI

Sayfa Yükleniyor...