ABD Suriye toplantısına evsahipliği yapıyor

Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısının üçüncüsü bugün ABD'nin New York kentinde yapılacak. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu temsil edecek.

Haberler NTV Haber 18.12.2015 - 11:15

Suriye krizine çözüm yollarının arandığı toplantıya Türkiye, ABD, Rusya, İran ve Suudi Arabistan'ın aralarında olduğu 18 ülke katılacak.

Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek. Suriye BM Güvenlik Konseyi'nin de gündeminde olacak.

Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri, Suriye'de ateşkes ilan edilmesini öngören bir karar tasarısı üzerine uzlaşmaya çalışıyor. Uzlaşıya varılması halinde tasarı oylanmak üzere Güvenlik Konseyi'ne sunulacak.

Suriye'de krize çözüm arayışları hız kazanırken, Rusya'dan sürpriz bir hamle geldi.

Batılı diplomatik kaynaklara göre, Moskova Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın ülkedeki geçiş süreci sonunda gitmesine karşı olmadığını batılı ülkelere iletti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız