ABD'den dijital hizmet vergisi uygulayan ülkelere tehdit

ABD Ticaret Temsilciliği, dijital hizmet vergisi uygulayarak ABD şirketlerinin karını azaltan ülkelere gümrük vergilerini artırabileceğini açıkladı. Bu ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor.

Haberler NTV Haber 03.12.2019 - 11:54

Açıklamayı ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer yaptı. Lighthizer dijital hizmet vergisi uygulamaya başlayan Fransa'nın 2,4 milyar dolarlık şampanya, şarap, el çantası, peynir ve bazı diğer ihracatlarına, cezalandırma amacıyla yüzde 100'e varan gümrük vergileri uygulamayı düşündüklerini söyledi.

ABD, Fransa'nın bu vergisinin uluslararası vergilendirme politikalarıyla uyumsuz olduğu ve ABD şirketlerine haksız vergi getirdiği gerekçesiyle soruşturma açmıştı.

Lighthizer dijital hizmet vergisi uygulayan Türkiye, Avusturya ve İtalya'ya da benzer soruşturmaların açılmasının değerlendirildiğini söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız