ABD'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'nin kitle imha silahlarına yönelik girişimlerini destekleyen 11 kuruluş ve 1 kişiyi yaptırım listesine ekledi.

Haberler Anadolu Ajansı 31.03.2017 - 21:47

ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'nin kitle imha silahlarına yönelik girişimlerini destekleyen 11 kuruluş ve 1 kişi hakkında yaptırım kararı aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaptırım listesine eklenen kişi ve kuruluşların Kuzey Kore hükümeti adına Rusya, Çin, Vietnam ve Küba'da faaliyet gösterdikleri belirtildi. 

Açıklamada ayrıca Kuzey Koreli maden ve metal şirketi Paeksol Trading Corporation'a, faaliyetlerinin Pyongyang yönetimine yarar sağladığı gerekçesiyle yaptırım uygulanacağı bildirildi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin yaptırım kararına ilişkin, "Bugünkü yaptırımlar, Kuzey Kore hükümetinin yasa dışı nükleer, balistik füze ve silahlanma programlarını finanse etmek için kullandığı yöntem ve ağları yok etmeyi amaçlıyor" ifadesini kullandı.

Bakanlık tarafından yaptırım listesine eklenen şahıs ve kurumların, ABD'deki mal varlıkları donduruluyor ve Amerikalıların kara listedekilerle ticari ilişki kurması yasaklanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız