ABD'den Musul operasyonuyla ilgili açıklama

Obama'nın DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul operasyonla ilgili sosyal medya hesabından iki önemli açıklama yaptı.

Haberler ntv.com.tr 17.10.2016 - 03:02 Son Güncelleme : 17.10.2016 - 13:53

McGurk'ün ilk açıklaması duyuru şeklindeydi. McGurk, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Musul operasyonunu başlattığını ve iki yıldır DAEŞ karanlığında bulunan Musul'u özgürleştirme operasyonunun başladığını duyurdu. 

McGurk'ün ikinci önemli açıklaması da yerel güçlere destek niteliğindeydi. McGurk, "Bu tarihi operasyonda Irak ordusu, Peşmerge güçleri ve Ninova gönüllüleri ile birlikte yer almaktan gurur duyuyoruz" mesajını paylaştı.

"İBADİ BAŞLADIĞI DEDİĞİ ZAMAN BAŞLAYACAKTIR"

Brett McGurk dün Twitter'dan yaptığı açıklamada "Musul'a yapılacak operasyon, Irak Başbakanı Haydar El İbadi başladı dediği zaman başlayacaktır, öncesinde yapılan açıklamalar eksik ve yanlıştır" demişti.

Musul askeri üsler
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız