Ada'da Derviş Eroğlu önde

KKTC’de Pazar günü yapılacak ve 7 adayın yarışacağı Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi anketler, Başbakan Eroğlu’nun Talat’ın önünde olduğunu gösteriyor.

Haberler NTV Haber 14.04.2010 - 19:16

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde seçim heyecanı yaşanıyor.

Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda, 7 aday yarışacak. Yarışın Başbakan Derviş Eroğlu ile Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında geçmesi beklenirken, son ankete göre Eroğlu önde.

KADEM Araştırma Şirketi’nin 9-12 Nisan tarihleri arasında yaptığı araştırmaya göre, Eroğlu’na destek yüzde 54,6. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın oy oranı ise yüzde 40,7. Geriye kalan yüzde 5'lik oy oranını da 5 aday paylaşıyor.

İlk turda, yüzde 50'nin üzerinde oy alan aday seçimi kazanacak. Aksi durumda, ilk turda en fazla oyu alan iki aday 25 Nisan'daki ikinci tura taşınacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız