Ahmedinejad: 11 Eylül büyük yalandır

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, 11 Eylül saldırıları için "büyük yalan" yorumunu yaptı. Ahmedinejad, ABD'nin bunu, terörle savaş kavramına meşruiyet kazandırmak için kullandığını iddia etti.

Haberler 06.03.2010 - 20:48

İstihbarat Bakanlığı personeline seslenen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 11 Eylül 2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi kuleleri ve Savunma Bakanlığı'na düzenlenen saldırıları, "karmaşık istihbarat senaryosunun uygulanması" olarak nitelendirdi.

Ahmedinejad, "11 Eylül olayı büyük uydurmadır. Bu terörle mücadele kavramını yerleştirme adına bahane olarak kullanıldı. Bu aynı zamanda, Afganistan'ın işgaliyle sonuçlanan yolu açtı" dedi.

İran cumhurbaşkanı, daha önce de Yahudi soykırımı için "efsane" tanımını yapmış, İsrail'in haritadan silinmesi gerektiğini söylemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız