Ankara'dan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kapağına taşıyan ve "diktatör" tanımlaması yapan Le Point dergisine sahip çıkması Ankara'nın tepkisine yol açtı.

Haberler NTV Haber 30.05.2018 - 09:55

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğn'ı "diktatör" olarak tanımlayan kapağı, demokrasi ve basın özgürlüğü çerçevesinde gördüğünü söylemişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Demokrasi sadece bir tarafın hakaret, küfür ve yalanlarını dayatması değil diğer tarafın görüş ve hassasiyetini dikkate almaktır. Bunun ötesi iki yüzlülüktür" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de Twitter'dan, "Nefret suçu ve aleni hakaret ne zamandan beri basın özgürlüğü oldu? Sayın Macron aynı üslubun nefret dilinin kendisi için kullanılmasını uygun buluyor mu?" mesajını paylaştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız