Anzak günü tweeti işinden etti

Avustralya'da bir televizyon kanalının spikeri, Anzak gününde attığı tweetler nedeniyle görevinden alındı.

Haberler NTV Haber 27.04.2015 - 11:41

Avustralya'da SBS televizyonunun spor spikeri Scott McIntrye Çanakkale Savaşı'nda Yeni Zelanda ve Avustralya askerlerinin "yargısız infaz, cinsel taciz ve hırsızlık" yaptığını söyledi.

Spor spikeri McIntrye Twitter hesabından, ''Avustralya'nın anlaşmazlık içinde olmadığı bir ülkeye emperyalist işgalin kültleştirilmesi modern toplumun ideallerine aykırıdır'' mesajını yazdı.

Bu mesajların ardından SBS kanalı, spor spikeri Scott McIntrye'nin işine son verdi. SBS Direktörü Michael Ebeid, çalışanının açıklamalarını "yakışıksız" ve "saygısızlık" olarak tanımladı.
Yukarıdaki tweetler Avustralyalı spor spikeri Scott McIntyre'yi işinden etti. 
Avustralya İletişim Bakanı Malcolm Turnball söz konusu mesajları "alçaklık" olarak niteledi.

Spikerin attığı tweetler nedeniyle işine son verilmesini, ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirenler de var.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız