Araplar da nükleer enerji için adım attı

Birleşik Arap Emirlikleri, nükleer enerjiye sahip ilk Arap ülkesi oluyor.

Haberler NTV Haber 21.05.2009 - 11:56

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Birleşik Arap Emirlikleri ile nükleer enerji teknolojisini paylaşmayı öngören anlaşmayı onayladı.

Yürürlüğe girmesi için Kongre'nin de anlaşmayı onaylaması gerekiyor. Anlaşma, Washington'a, hassas nükleer malzeme transferi için yasal zemin sağlıyor.

Teknoloji transferi, Amerikan enerji şirketleri aracılığıyla yapılacak. Birleşik Arap Emirlikleri de, bu sayede, artan elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Anlaşmayı eleştirenlerse, bunun Ortadoğu'da bir silahlanma yarışına yolaçacağını savunuyor. Ayrıca, Washington'ın, İran'ı nükleer programından vazgeçirmek için uğraşırken, Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaşma yapmasının çelişki oluşturduğunu vurguluyorlar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız