Azeri vekiller: Amaçları aramızı açmak

Geçen ay Türkiye'yi ziyaret eden Azeri kadın milletvekilleri, Başbakan Erdoğan'a atfedilen sözlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haberler 22.05.2009 - 17:36

BAKÜ - Geçtiğimiz ay Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Azerbaycan Meclisi'nin dört kadın milletvekili, Ganira Paşayeva, Güler Ahmedova, Lale Abbasova ve Aynur Guliyeva Bakü'de ortak bir basın toplantısı düzenledi. Milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yönelik Türk medyasında yer alan eleştirilerine yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan’ın "Azeri milletvekillerin Türkiye’de derin ilişkileri var" açıklamasını yorumlayan vekiller, Türk medyasında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Türk medyasında çıkan haberlerle ilgili Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği'ne şikayette bulunduklarını belirten milletvekilleri, "Büyükelçilik yetkilieri sözkonusu ifadelerin Başbakan Erdoğan’a ait olmadığını açıkladı. Bizce tüm bunlar Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini bozmaya çalışan Ermeni propogandasının bir ürünüdür" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, 15 Nisan'da Ankara'ya gelen Azeri vekillere ilişkin "Türkiye'de çok derin bağlantılar içinde olduklarını öğrendim. Ttürkiye ile Azerbaycan'ın arasını açmaya çalışıyorlar" şeklinde bir açıklama yaptığı, bu bilgileri de Azerbaycan Cumhurbaşkanı'ndan aldığı iddia edilmişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı da haberi yalanladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız