Barzani Ankara'da temaslarda bulunuyor

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin yeni Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'ye geldi. Gündemde Irak'taki siyasi kriz ve Suriye'deki gelişmeler var.

Haberler 17.05.2012 - 13:44

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi yeni Başbakanı Neçirvan Barzani, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından karşılandı.

Başbakan Neçirvan Barzani, bugün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla görüştükten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilecek.

Görüşmelerin gündeminde, ikili ilişkilerin yanı sıra terörle mücadele, Irak'taki siyasi kriz ve Suriye'deki gelişmeler olacak.

HAŞİMİ'NİN DURUMU DA KONUŞULACAK
Görüşmelerde, Irak Başbakanı Nuri el Maliki tarafından teröre destek vermekle suçlanan ve Interpol'ün hakkında kırmızı bülten çıkardığı Irak Cumhurbaşkanı Tarık Haşimi'nin durumunun da ele alınması bekleniyor. Şu anda Türkiye'de bulunan Haşimi'nin bu görüşme sonrasında Kuzey Irak'a geri gideceği iddia edildi.

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi'nin Başkanı Mesud Barzani'nin yeğeni olan Neçirvan Barzani, son olarak geçtiğimiz kasım ayında, hakkari'de 24 askerin şehit olduğu saldırının ardından, "KDP başkan yardımcısı" sıfatıya Ankara'ya gelmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız