Beklenen asker dönmeyecek

Hamas, İsrail ile esir değişimi görüşmelerinin durduğunu açıkladı. Bu, 3 yıldır Hamas'ın elinde tutulan İsrail askeri Şalit'in eve dönememesi, bin kadar Filistinli'nin İsrail hapishanelerinde kalmaya devam etmesi anlamına geliyor.

Haberler NTV Haber 03.02.2010 - 09:29

Hamas liderlerinden Mahmud El Zahar, Almanya aracılığında İsrail ile yürütülen dolaylı tutuklu değişimi görüşmelerinin çöktüğünü açıkladı.

Zahar, görüşmelerin tıkanmasından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu sorumlu tuttu.

Zahar, Netanyahu'nun kişisel müdahaleleri nedeniyle herşeyin durduğunu söyledi. Netanyahu ise "Hamas anlaşma istiyorsa, anlaşma olur; istemiyorsa olmaz. Karar onların elinde" dedi.

Netanyahu, Hamas'ın elindeki İsrail askeri Gilad Şalit'in serbest bırakılmasını istediklerini ve İsraillileri öldürmekten suçlu bulunan Filistinlilerin serbest bırakılmasına karşı olduklarını söyledi.

İsrail askeri Gilad Şalit, 2006 yılında Hamas militanlarınca kaçırılmıştı. Hamas, Şalit kaşılığında binden fazla Filistinlinin İsrail hapishanlerinden serbest bırakılmasını istiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız