Belarus ordusunda "savaşa hazırlık" denetimi başladı

Belarus Savunma Bakanlığı, ülkenin silahlı kuvvetlerinin "savaşa hazır olup olmadığına ilişkin kapsamlı bir denetime" başladığını açıkladı.

Haberler Reuters 11.03.2024 - 12:38

Belarus lideri Aleksandır Lukaşenko

Belarus, savaş hazırlığına yönelik denetime başladığını duyurdu.

Belarus Savunma Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, ülkenin silahlı kuvvetlerinin "savaşa hazır olup olmadığına ilişkin kapsamlı bir denetime" başladığını açıkladı.

Bakanlık, tatbikatın, askeri teçhizatın hareketinin yanı sıra personelin canlı ateşle eğitilmesini de içereceğini bildirdi.

Belarus, Rusya'nın sıkı müttefiklerinden biri.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen haziran ayında, ülkesinin Belarus'a taktik nükleer silahları yerleştirdiğini açıklamıştı.

Moskova'ya karşı ayaklanan Wagner'in isyanını durdurmak için Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko arabulucu olmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız