'Ben ABD'ye, onlar da bana güvenmiyor'

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ülkesiyle ABD arasında bir güven bağı olmadığını söyledi. Karzai, "ABD'ye güvenim az. Onlar bana, ben de onlara güvenmiyorum" dedi.

Haberler 21.11.2013 - 12:25

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai başkent Kabil'de akil insanların oluşturduğu Loya Jirga üyelerine hitap etti.

ABD ile yapılan ikili güvenlik anlaşması konusunda Loya Jirga'ya bilgi veren Karzai, ülkesi ile ABD arasında bir güven bağı olmadığını söyledi.

Karzai, "ABD'ye güvenmiyorum, onlar da bana güvenmiyor. Son 10 yılda onlarla mücadele ettim, onlar da aleyhimde propaganda yürüttü" dedi.

Karzai, buna rağmen ABD ile imzalanan güvenlik anlaşmasının Afganistan'ın istikrarı için gerekli olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, NATO'nun görev süresinin biteceği 2014 sonrasında Afganistan'da kalacak ABD kuvvetleriyle ilgili ikili güvenlik anlaşmasının nihai şekli üzerinde Afganistan'la anlaştıklarını söyledi.

Washington'da katıldığı basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile telefonla görüştüğünü belirtti.

Kerry, "Cumhurbaşkanı Karzai ile bu sabah bir dizi konuşmadan sonra, ikili güvenlik anlaşmasının nihai dili üzerinde bir anlaşmaya vardığımızı söylemekten memnuniyet duyuyorum" dedi.

ABD ile Afganistan arasındaki anlaşma, 2014 sonunda çok uluslu gücün çekilmesinin ardından Afganistan'da 15 bin ABD askerinin kalmasını öngörüyor. ABD ile yapılan anlaşmada son sözü Afganistan'da akil insanların oluşturduğu Loya Jirga söyleyecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız