Beşşar Esad'ın sağ kolu Paris'te

BM ve Arap Birliği kuşatması altındaki Beşşar Esad'ın 'sağ kolu' olarak adlandırılan general Tlass'ın, Fransa'ya sığınmış olabileceği ileri sürüldü.

Haberler 14.03.2012 - 08:34

BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan'ın sunduğu çözüm planına yanıt vermesi beklenen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın adamlarından general Mustafa Tlass Paris'te.

Geçtiğimiz günlerde Suriye ordusundan iki komutanın Türkiye'ye sığındığı yönündeki haberlerin ardından yaşanan bu gelişme, Tlass'ın da benzer bir yolu tercih etmiş olabileceği yorumlarına neden oldu.

Hafız Esad'ın en yakın çalışma arkadaşlarından olan ve 1972 ile 2004 yılları arasında Savunma Bakanlığı yapan Tlass'la ilgili haber, Fransız haber ajansı AFP'de yer aldı.

Oğullarından Firas'la birlikte cumartesi gününden bu yana Paris'te olan Tlass'ın, Suriye'de tansiyonun yükseldiği bir zamanda ülke dışına çıkması, Esad rejimiyle arasındaki görüş ayrılıklarının arttığı şeklinde yorumlandı. Haberde, Tlass'ın sünni kimliğine de vurgu yapıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız