Birleşmiş Milletler‘den Musul uyarısı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi Musul'a askeri bir müdahalenin  çok sayıda sivil Suriyeli halkı yerlerinden edeceğini söyledi.

Haberler DHA 08.10.2016 - 07:05

BM sivil ölümlerin çokça yaşandığı Halep kenti için ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiseri Filippo Grandi basın toplantısında Musul şehrine yapılacak Askeri müdahalenin büyük bir sivil insan kitlesinin yerinden olacağını açıkladı.

Musul'a askeri müdahalenin olumsuz koşulları da beraberinde getireceğine dikkat çeken Grandi, " Böyle bir durumda , sivil halkın yerlerinden olacak. Bunun için de çok büyük bir insani yardım gerektirecek, oysa bugün bile Suriye'ye insani yardımların  ulaştırılamadığını düşünürsek böyle bir durumun  felaket olacak. Bu  ihtimali göz önünde bulundurarak Irak hükümetini uyararak son derece dikkatli olmalarını ve bizimde bu durum karşısında Birleşmiş Milletler olarak Irak hükümetine yardımcı olacağımızı kendilerine bildirdik. Suriyeli sivil halkında bu konuda dikkatli olmalarını Suriye hükümeti aracılığı ile kendilerine ilettik " diye konuştu

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız