Çavuşoğlu'dan İran ve Irak'la "referandum" görüşmesi

BM 72. Genel Kurulu nedeniyle New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Irak ve İran dışişleri bakanları ile üçlü toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Irak'ın toprak bütünlüğü konusunda eşgüdümlü adımlar atılması kararlaştırıldı.

Haberler NTV Haber 21.09.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 21.09.2017 - 09:52

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Iraklı mevkidaşı İbrahim Caferi ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Kuzey Iraktaki referandum öncesi bir araya geldi.

Üç bakan görüşmenin ardından ortak bir bildiri yayımladı. Bildiride Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması konusunda birlikte adım atılması değerlendirildi.

Üç ülkenin dışişleri bakanları da Irak Kürt Bölgesel yönetiminde yapılması planlanan referandumun Irak anayasasına aykırı olduğu konusunda fikir birliğine vardı.

Görüşmede yapılması plannanan referandumun Iraklı Kürtlerin yararına olmayacağı vurgulandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız