Cezayir'de 8 günlük yas ilan edildi

Cezayir'in Küba devriminin lideri Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle 8 günlük yas ilan ettiği bildirildi. Castro'nun ölümünün ardından Küba'da 9 gün yas ilan edilmişti.

Haberler Anadolu Ajansı 27.11.2016 - 01:12 Son Güncelleme : 27.11.2016 - 04:48

Cezayir Cumhurbaşkanlığının Cezayir resmi haber ajansı APS'de yayımlanan yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın bugünden itibaren tüm ülkede 8 gün süresince yas ilan edilmesine karar verdiği belirtildi. 

Ülke basını da Castro'yu "Cezayir dostu" olarak nitelerken, 1954-1962 yıllarındaki Fransız sömürgesine karşı yapılan devrimde Cezayir'e büyük desteği olduğunun altını çizdi. Cezayir'in bağımsızlığını kazanmasından bu yana ülke liderleri ve Castro arasında güçlü bağlar olduğu ifade edildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız