'Çocuklarınızı okula gönderin' çağrısı

İngiltere Başbakanı Boris Johson, İngiliz aileleri çocuklarını 5 ay sonra tektat açılacak olan okullara göndermeleri yönünde uyardı.

Haberler ntv.com.tr 24.08.2020 - 08:30

İngiltere Başbakanı Johnson'un açıklamaları, İngiliz sağlık yetkililerinin çocukların okuldan uzak kalmasının Covid 19 etkilerinden daha zararlı olacağı yönündeki açıklamasının ardından geldi.

Ailelere seslenen Johnson, 5 ay sonra tekrar açılacak olan okullara çocukların gönderilmesi çağrısını yaptı. Johnson, ailelerin korkularını bir kenara bırakmasını ve çocuklarını okula göndermelerini istedi. Johnson okulların açılmasının 'ahlaki bir görev' olduğunu ve artık sağlık görevlilerinin Covid 19 hakkındaki bilgilerinin okulların kapatıldığı 23 Mart tarihine göre çok daha yüksek olduğunu vurguladı.

Yetkililerin çocukların okullardan uzak kalmasının etkilerinin Covid 19'dan daha kötü olduğu açıklamalarına işaret eden Johnson, "Bu nedenle çocuklarımızı eğitimleri ve arkadaşlarıyla birlikte olmaları için sınıfa geri götürmemiz hayati derecede önemli. Çocuklarımızın yaşam şansı üzerinde hiçbir şeyin okula dönmekten daha büyük bir etkisi olmayacak." dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız