Almanya'da işten çıkarılan imamlar dava açtı

Almanya’da darbe girişiminin ardından işten çıkartılan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı imamlar, konuyu Köln İş Mahkemesi'ne taşıdı.

Haberler NTV Haber 06.02.2017 - 13:08 Son Güncelleme : 06.02.2017 - 13:23

Alman Welt am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre iki imam sözleşmeye uygun işten çıkarılmadıkları gerekçesiyle dava açılması talebinde bulundu.

Mahkeme başvurusu yıl sonunda yapıldı. İlk duruşma ise mart ayında yapılacak. Gazeteye konuşan DİTİB avukatı Mehmet Günet, davacılarla DİTİB arasında doğrudan iş sözleşmesi bulunmadığı için davaların başarılı olma şansı bulunmadığını söyledi.

Türkiye'deki imamlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 5 yıllığına Almanya'ya gönderiliyor. Darbe girişiminin ardından DİTİB bünyesinde çalışan bir çok imamın işine son verilmişti.

Almanya ise DİTİB ile ilgili casusluk suçlamalarını araştırıyor. DİTİB'e ait camilerde görevli bazı imamların Gülen yapılanması hakkında Ankara'ya bilgi gönderdiğinin ortaya çıkması "casusluk” suçlamalarına yol açmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız