Dünyanın yörüngesinde dolaşan ilk Amerikalı astronot John Glenn hayatını kaybetti

ABD'nin Columbus kentinde yaşamını yitiren Glenn, dünyanın yörüngesinde dolaşan ilk Amerikalı astronot olarak uzay tarihinde iz bıraktı.

Haberler Anadolu Ajansı 09.12.2016 - 01:40

Dünyanın yörüngesinde dolaşan ilk Amerikalı astronot, eski denizci ve senatör John Glenn'in 95 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

Glenn, 2011'de ABD'nin en üst sivil şeref madalyası olan Kongre Altın Madalyası ile ödüllendirilmişti.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesinin (NASA), 20 Şubat 1962'de Friendship 7 kapsülü ile dünya yörüngesinde üç kez dolaşarak uzay tarihine geçen Glenn, Ohio eyaletinin Columbus kentinde yaşamını yitirdi.

Ohio Valisi, Glenn için yayımladığı mesajda, "Uzaya ve Capitol Hill'in (Kongre binası) doruklarına kadar yükseldi ama kalbi hiçbir zaman Ohio köklerinden kopmadı." ifadesini kullandı.

NASA'dan emekliye ayrıldıktan sonra 1974'te Demokrat Partiden Ohio senatörü olarak Kongre'ye giren Glenn, 1984'te partisinin başkan adayı olmak istemiş ancak bu amacına ulaşamamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız