Endonezya’da kiliseye bombalı saldırı düzenlendi

Endonezya’nın Güney Sulawesi eyaletinin başkenti Makassar kentinde kiliseyi hedef alan bombalı saldırı düzenlendi.

Haberler Anadolu Ajansı 28.03.2021 - 07:29 Son Güncelleme : 28.03.2021 - 09:51

Endonezya'nın Güney Sulawesi eyaletinin başkenti Makassar kentinde, kiliseyi hedef alan bombalı saldırıda 14 kişi yaralandı.

Güney Sulawesi Emniyeti Halkla İlişkileri Sorumlusu E Zulpan yaptığı açıklamada, olayın ilk incelemelere göre intihar saldırısı olduğunu belirtti.

Ulusal Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Argo Yuwono ise bombalı saldırıda, aralarında kilise güvenlik görevlilerinin de olduğu 14 kişinin yaralandığını ve tedavilerinin hastanede sürdüğünü açıkladı.

Güney Sulawesi Emniyeti tarafından yapılan açıklamada, kiliseye girmeye çalışan 2 motosikletli saldırgandan birinin üzerindeki bombayı yerel saatle 10.28'de patlattığı kaydedildi. Diğer saldırgana ilişkin ise bir açıklama yapılmadı.

Nahdlatul Ulama (NU) ve Ulema Meclisi (MUI) gibi İslami cemaat ve sivil toplum kuruluşları, saldırıyı kınadı.

Makassar Belediye Başkanı Muhammed Ramadhan Pomanto, pazar ayini için içeride bulunanların ise kiliseyi hedef alan saldırıdan etkilenmediğini açıkladı.

Kilise önünde düzenlenen saldırıyı, şu ana kadar üstlenen olmadı.

MISIR'DAKİ KAZADA TRENLER BÖYLE ÇARPIŞTI

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız