Fransa'dan Dünya Sağlık Örgütü'ne corona virüs eleştirisi

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, örgütün 'tepki, devletlerden bağımsız hareket etme kabiliyeti, bilgi iletme veya uyarı yapma' eksikliği bulunduğunu savundu.

Haberler Anadolu Ajansı 15.04.2020 - 23:00

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), yeni tip corona virüs (Covid-19) salgının yol açtığı krizi eksik yönettiğini belirtti.

Le Drian, Senato'da yaptığı konuşmada Covid-19'a ilişkin açıklamalarda bulundu. DSÖ'nün işleyişi hakkında söylenecekler olduğunu ifade eden Le Drian, "DSÖ'nün tepki, devletlerden bağımsız hareket etme kabiliyeti, bilgi iletme veya uyarı yapma eksikliği bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Sorunun sadece örgütün aktörlerinde değil aynı zamanda DSÖ'nün işleyişinde olduğunu belirten Le Drian, ABD'nin DSÖ'ye sağladığı fonu durdurma kararından üzüntü duyduğunu söyledi.

TRUMP DSÖ'YE SAĞLANAN FONU DURDURMUŞTU 

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen Coronavirüsle Mücadele Görev Gücü basın toplantısında, "Çin'in tezlerini savunmakla" ve "Wuhan'da salgının nasıl yayıldığına ilişkin güvenilir bir soruşturma yapmamakla" suçladığı DSÖ için, "Onca yılın ardından artık en temel görevini yerine getiremeyen Dünya Sağlık Örgütü sorumlu tutulmalıdır" ifadesini kullanmıştı.

Örgütün adeta Çin için çalıştığını ileri süren Trump, "Bugün yönetimime, Dünya Sağlık Örgütüne sağladığımız fonu durdurma talimatı veriyorum. Herkes orada neler döndüğünü biliyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız