'Harekete geçmeye hazır olun'

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye konusunda harekete geçmek için hazır olması gerektiğini söyledi.

Haberler 20.09.2013 - 02:03

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’den, uluslararası topluma Suriye ile ilgili bir çağrı geldi.

Gelecek hafta başlayacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri öncesi bir değerlendirme yapan Kerry, "BM Güvenlik Konseyi gelecek hafta harakete geçmek için hazır olmalı" dedi.

Karar almak için BM raporunu beklemek isteyen ülkelere seslenen Kerry, rapor sayesinde Suriye'de kimyasal silah kullanıldığının netlik kazandığını söyledi.

Kerry, BM Güvenlik Konseyi'nden bağlayıcı bir karar çıkması gerektiğini de vurguladı.

Suriye'nin kimyasal silahlarını etkisiz hale getirme çabalarıyla ilgili "Bir oyun değil" diyen Kerry, bunun hem bölgenin hem de dünyanın güvenliği için önemi olduğunu söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız