Hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rusya'ya nota verdi

Estonya Dışişleri Bakanlığı, Rus savaş uçağının Estonya hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rusya’ya nota verdi

Haberler Anadolu Ajansı 17.12.2015 - 22:30

Estonya Dışişleri Bakanlığı'nın, Rus savaş uçağının Estonya hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rusya’ya nota verdiği bildirildi.

Estonya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya’ya ait An-72 savaş uçağının, Finlandiya Körfezi'ndeki Estonya’nın Vaindloo Adası yakınında hava sahasını ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamada, uluslararası hava sahasında uçması gereken Rus askeri uçağının Estonya hava sahasında bir dakikadan az kaldığı ve pilotların Estonya Havacılık Servisi ile temasa geçmediği bildirildi.

Bunun üzerine, Estonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Tallin Büyükelçiliği temsilcisini bakanlığa çağırarak kendisine protesto notası verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız