Hillary Clinton Türkiye’ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı, 1-7 Mart tarihleri arasında çıkacağı Ortadoğu ve Avrupa turunda, Türkiyeyi de ziyaret edecek.

Haberler 27.02.2009 - 00:08

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Wood, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, 1-7 Mart tarihleri arasında Mısır, İsrail, Filistin, Belçika, İsviçre ve Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Bölge turu çerçevesinde Türkiye'ye uğrayacak olan Clinton, bir günlük ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Babacan'la görüşecek.

İLK DURAK MISIR
Clinton, ilk önce Mısır'da düzenlenecek olan Gazze için bağış konferansına katılacak. ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell da Clinton'a eşlik edecek. Clinton'ın, Mısır'da üst düzey yetkililerle temaslarda bulunması öngörülüyor.

Konferanstan sonra Clinton, İsrail ve Filistin'i ziyaret ederek buradaki üst düzey yetkililerle biraraya gelecek.

Brüksel'de ise Clinton, 5 Mart'taki resmi olmayan NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak ve müttefiklerle danışmalarda bulunacak. Clinton'ın, tüm NATO ve AB üyesi ülkeler ve İsviçre'nin dışişleri bakanlarıyla transatlantik ilişkileri geliştirme konusunda görüşmeler yapması bekleniyor.

BABACAN DAVET ETTİ
5 Mart'taki NATO toplantısının ardından Türkiye'ye gelecek Hillary Clinton'ı Dışişleri Bakanı Ali Babacan Ankara'ya davet etti.

Ali Babacan, Clinton'a davetini geçtiğimiz salı günü telefonla iletti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız