IKYB: Irak güçleri Peşmerge'ye saldırmayı planlıyor

IKBY Güvenlik Ajansı, Irak güçlerinin kısa bir süre içinde Musul'un kuzeybatısında Peşmerge güçlerine saldırmayı planladığını öne sürdü.

Haberler Anadolu Ajansı 26.10.2017 - 01:40

Arşiv

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Irak güçlerinin kısa bir süre içinde Musul'un kuzeybatısında Peşmerge güçlerine saldırmayı planladığını iddia etti.

Güvenlik ajansı tarafından Twitter hesabından yapılan açıklamada, IKBY'nin ateşkes teklifine rağmen Irak güçleri ve Haşdi Şabi'nin Musul'un kuzeybatısında Peşmerge güçlerine saldırmayı planladığı ileri sürüldü.

Irak güçlerinin, Musul'un kuzeybatısında Irak-Suriye sınırındaki Rabia Sınır Kapısı'nda tamamen kontrolü sağladığı bildirilmişti.

Aynı zamanda Musul'un kuzeybatısında, IKBY'nin Duhok vilayeti sınırları içinde yer alıp Suriye güzergahına doğru açılan gayriresmi Fişhabur geçiş noktası bulunuyor. Irak güçlerinin, Rabia Sınır Kapısı'ndan Fişhabur'a doğru ilermek istediği iddia ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız