İngiliz bayrağını atacak

İngiltere'nin eski sömürgesi olan Fiji'de yönetim, ülke bayrağından İngiliz bayrağının çıkarılması kararı aldı.

Haberler 03.02.2015 - 18:15

İlk olarak askeri darbeyle yönetime gelen ve eylül ayında yapılan seçimleri kazanarak başbakanlık koltuğuna oturan Voreqe Bainimarama, Fiji bayrağının değiştirilmesine karar verdi.

Buna göre Fiji bayrağının içinden İngiliz bayrağı atılacak. 30 Ekim itibariyle yeni bir bayrak bulunacak. yeni bayrak için halkoylamasına gidilmesi planlanıyor.

Fiji'nin attığı bu adımın, İngiltere'nin eski sömürgesi olan diğer ülkelere de örnek oluşturup oluşturmayacağı merak konusu. Avustralya'da bu konu ara sıra tartışılıyor. 

1999'da Avustralya bayrağının içinden İngiliz bayrağının atılması önerisi referandumda reddedilmişti. Yeni Zelanda'nın bayrağında da İngiliz bayrağı yer alıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız