Irak IŞİD'e karşı Rusya ile işbirliği yapacak

Irak, IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye, İran ve Rusya ile ortak koordinasyon merkezi kurulacağını açıkladı.

Haberler DW Türkçe 27.09.2015 - 16:21

Irak Başbakanı Haydar El Abadi'nin sözcüsü Saad el Hadisi konuyla ilgili Bağdat'ta bir açıklama yaptı.

Buna göre Irak, İran, Suriye ve Rusya askeri istihbarat paylaşımında bulunmak ve bu bilgileri birlikte analiz etmek üzere bir koordisyon kurulu oluşturdu.

El Hadisi amacın “teröristlerin hareketlerinin izlenmesi” ve onların muhabere kabiliyetlerinin zayıflatılması olduğunu söyledi.

RUS KÖKENLİ IŞİD KAYGISI

Irak ordusundan yapılan açıklamada da işbirliğinin Rus hükümetinin IŞİD'in faaliyetlerine katılan “binlerce Rus teröristten” duyduğu kaygıyla ilgili olduğu belirtildi.

PUTİN IŞİD VURGUSU YAPACAK

Rusya bir süredir Suriye'deki askeri varlığını artırıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Birleşmiş Milletler'de pazartesi günü yapacağı konuşmada IŞİD'e karşı ortak mücadele konusunda açıklamalarda bulunması bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız