Irak'ta DAEŞ'in sözde El-Cezire Valisi öldürüldü

Irak'ın El-Enbar ilinde terör örgütü DAEŞ'in sözde El-Cezire Valisi Abdullah eş-Şemri'nin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 24.06.2018 - 03:39

Arşiv
Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, koalisyon güçleri tarafından Ramadi kentinin batısındaki Ratbe sınırlarında düzenlenen hava saldırısında DAEŞ'in sözde El-Cezire Valisi Abdullah eş-Şemri'nin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Şemri'nin, örgütün, "El-Cezire" olarak bilinen Enbar'ın çöl bölgesindeki operasyonlarını yöneten üst düzey sorumlularından olduğu kaydedildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Aralık 2017'de terör örgütü DAEŞ'in ülkedeki 3 yıl süren askeri varlığının sona erdiğini duyurmuştu ancak bölgede DAEŞ'e bağlı bazı uyuyan hücrelerin varlığı biliniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız