'İran'la nükleer müzakereler İstanbul'da'

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İran'la nükleer müzakerelerin 13-14 Nisan'da İstanbul'da yapılacağını söyledi.  Clinton bu açıklamayı yaptığı Suudi Arabistan'ın ardından 'Suriye'nin Dostları Toplantısı'na katılmak üzere İstanbul'a geldi.

Haberler 31.03.2012 - 17:56

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton batılı ülkeler ile İran arasındaki nükleer müzakerelerin 13-14 Nisan'da İstanbul'da yapılacağını açıkladı.

Clinton bu açıklamayı temaslarda bulunduğu Suudi Arabistan'da, Suudi Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı.

Batı ile İran arasında konuyla ilgili son müzakereler de geçen yıl ocak ayında İstanbul'da yapılmış müzakerelerden sonuç çıkmamıştı.



DİPLOMASİ İÇİN VAKİT TÜKENİYOR
Clinton, nükleer programı konusunda İran ile diplomasi yürütmek için zamanın tükenmekte olduğunu söyledi.

İranlı liderlerin sorunun çözümü hakkındaki niyetlerinin yakında açıklık kazanacağını anlatan Clinton, "Doğru seçimi yapmak İran'a kalmış. Kesin olan şey, İran'a barışçı bir çözümü istemek ve elde etmek için açılmış olan fırsat penceresinin sonsuza kadar açık kalmayacağıdır'' dedi.

İSTANBUL'A GELDİ
Clinton Suudi Arabistan'daki temaslarının ardından ''Suriye'nin Dostları Grubu Toplantısı''na katılmak üzere İstanbul'a geldi.

Clinton'u, Atatürk Havalimanı'nda, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile diğer yetkililer karşıladı.



Hillary Clinton, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında kalacağı otele hareket etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız