İspanyollar: Sorun kriz değil sistem

İspanya'nnın başkenti Madrid'de toplanan binlerce kişi, ülkedeki siyasi, ekonomik ve sosyal düzeni bir kez daha protesto etti.

Haberler Anadolu Ajansı 25.07.2011 - 12:08

Geçtiğimiz 15 Mayıs tarihinde Madrid'deki Sol Meydanı'nda başlayan ve daha sonra tüm ülkeye yayılan düzen karşıtı gösteriler, sivil toplum örgütleri tarafından daha genişletilip, gündemde tutuluyor. Yaklaşık 1 ay önce ülkenin 7 farklı yerinden yürüyerek Madrid'e doğru yola çıkan gruplar, cumartesi akşamı Sol Meydanı'na ulaşıp burada sabahladıktan sonra bugün büyük bir gösteri düzenlendi.

Madrid'in merkezindeki Atocha İstasyonu'ndan Sol Meydanı'na yürüyen sistem karşıtları, ''Bu politikacılar bizi teslim etmiyor'', ''Birlik olan halk asla kaybetmez'', ''Sorun kriz değil sistem'', ''Ne olursa olsun mücadele sürecek'' şeklinde sloganlar attı.

Meydanda asılan pankartlarda ise ''Kapitalizm, dünyanın en saygı gösterilen soykırımı'', ''Artık bu olay kapansın, krizin faturasını sorumluları ödesin'', ''Sosyal adalet, gerçek demokrasi'', ''İşsizler hareketlenin, birlikte yapabiliriz'', ''Bankalar peşimizi bıraksın'', ''Norveç seninleyiz'', ''Özgür Suriye, Özgür Filistin'' ifadeleri dikkat çekti.

Madrid'deki yürüyüşe, Yunanistan, İtalya, Rusya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerden gelen grupların da katıldığı görüldü.

Gösteriler için İspanyol polisi özel bir güvenlik önlemi almazken, Sol Meydanı'nda toplanan sistem karşıtlarının gece boyunca protestolarına devam edeceği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız