İstanbul'da kritik Putin-Erdoğan görüşmesi

Dünya Enerji Kongresi'ne katılacak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile kritik bir görüşme de yapacak.

Haberler ntv.com.tr 10.10.2016 - 13:33 Son Güncelleme : 10.10.2016 - 14:25

İstanbul'a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İstanbul'daki Dünya Enerji Kongresi'nde bir araya gelecek.

İki liderin gündeminde enerji olduğu kadar, iki ülke arasındaki normalleşme süreci ve Suriye de var.

Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türk akımında imzalar yakın" demişti. Projeyle Rus doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınacak.

Erdoğan-Putin görüşmesinde doğalgaz fiyatında indirim de masada olacak. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak kongrenin ana fikrinin "Barış İçin Paylaş" olduğunu söyledi.

İstanbul'da perşembe gününe kadar devam edecek Dünya Enerji Kongresi'ne yaklaşık 7 bin davetli katılacak. Davetlilerin büyük çoğunluğu yabancılardan oluşuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız