İsveç'ten AB'ye Esad'a baskı çağrısı

İsveç Dışişleri Bakanı Linde, Suriye rejiminin İdlib'deki saldırısını dehşet verici bulurken, Avrupa Birliği'nin Şam hükümetine baskı yapmasını teklif ettiğini belirtti.

Haberler Anadolu Ajansı 18.02.2020 - 10:09

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanlarının Brüksel'de yaptıkları toplantı sonrası İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Facebook'ta bir açıklama yayımladı. 

Suriye rejiminin İdlib'deki saldırısını dehşet verici bulduğunu belirten Linde, AB'nin Şam hükümetine baskı yapması gerektiği yönünde teklif verdiğini vurguladı.

Rejimim, hastaneler dahil sivil hedefleri gelişigüzel bombaladığını kaydeden Linde, ''Bombalamalardan dolayı yaklaşık bir milyon insan kaçıyor. Şam üzerindeki baskıyı artırıp, ateşkes ve insani erişim talep etmeliyiz. İsveç, Suriye deki insani kriz için 35 milyon euro para ayırdı'' ifadesini kullandı.

SİVİLLERİN KAÇIŞI SÜRÜYOR | VİDEO

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız