Kanada'da parlamento seçimleri yapılıyor

Kanada'da federal parlamentonun yeni üyelerini belirleyecek olan genel seçimler için oy verme işlemi başladı. Sonuca ekonomik sorunlar ve sığınmacı krizi tartışması yön verecek. Anketlere göre 3 parti başa baş gidiyor.

Haberler DW Türkçe 19.10.2015 - 16:22

Kanada'da yaklaşık 26.4 kayıtlı seçmen, parlamentonun 338 yeni üyesini belirleyecek.

Ülkede 2006 yılından bu yana Muhafazakâr Parti (CPC) lideri Stephen Harper'ın başbakanlığındaki hükümet iş başında bulunuyor.

ÜÇ PARTİ BAŞA BAŞ GİDİYOR

Anketler, CPC'nin Liberaller (LPC) ve Yeni Demokratik Parti (NDP) ile eşit oy oranına sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Kesintilerle de olsa 1968 – 1984 yılları arasında Kanada'nın kaderine başbakan olarak yön veren Pierre Trudeau'nun 43 yaşındaki oğlu Justin Trudeau LPC'ye liderlik ediyor.

Sosyal demokrat NDP'nin genel başkanlığını ise hukuk profesörü Thomas Mulcair yapıyor.

SIĞINMACI KRİZİ VE EKONOMİK KONULAR ÖNE ÇIKTI

Gözlemciler, 3.6 milyon seçmenin oylarını şimdiden mektupla kullanmış olmasını seçimlere yüksek katılımın göstergesi olarak yorumluyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız