Kerkük'te tarihi çarşıda büyük yangın

Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Irak'ın Kerkük kent merkezinde bulunan ve Osmanlı döneminde inşa edilen Kayseri Kapalı Çarşısı'nda yangın çıktı. Yangın nedeniyle çarşıda bulunan 400'ü aşkın iş yeri büyük hasar gördü. Yangın 6 saat sonra söndürüldü.

Haberler Anadolu Ajansı 27.11.2018 - 04:03 Son Güncelleme : 27.11.2018 - 11:49

Irak'ın Kerkük kentinde bulunan tarihi Kayseri Çarşısı'nda dün gece geç saatlerde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 6 saat süren çalışmaları sonucu söndürüldü.

Kerkük İtfaiye Müdürlüğü Basın Sorumlusu Kays Kerküklü, ''Tarihi çarşıda çıkan yangın 6 saat sonra söndürüldü'' dedi.

Tarihi çarşının tamamen yandığını belirten Kerküklü, ''Çarşıda kozmetik ve giyim malzemelerinin çok olması nedeniyle yangının söndürülmesi uzun zaman aldı'' diye konuştu.

Kerküklü ayrıca söndürme çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldığını ve hasar tespit çalışmaları yapıldığını aktardı.

Öte yandan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Osmanlı döneminde inşa edilen tarihi Kayseri Çarşısı'nda çıkan yangın nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Yıldız, resmi Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, "Kerkük'teki Kayseri Çarşısı'nda bu gece çıkan yangın nedeniyle üzüntülerimi bildiriyor; tüm esnafa ve Kerkük halkına geçmiş olsun dileklerini gönderiyorum. Can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir" ifadelerini kullandı.

Iraklı yetkililerden konuyla ilgili bilgi aldığını aktaran Yıldız, Türkiye'nin her türlü desteğe hazır olduğunu dile getirdi.

Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Kerkük kent merkezinde bulunan ve Osmanlı döneminde inşa edilen tarihi Kayseri Çarşısı'nda dün gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız