Komşuda ikinci Çipras dönemi

Yunanistan’da dün yapılan erken seçimlerde birinci gelen Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, yeniden başbakan oldu.

Haberler Anadolu Ajansı 22.09.2015 - 02:10

Hükümeti kurma yetkisini almak üzere bugün Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’u ziyaret eden Çipras, Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) ile anlaşarak parlamentoda çoğunluğu sağladığını bildirmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Pavlopulos’un huzurunda siyasi yemin ederek başbakanlık görevine başladı.

Çipras, Yunan Kilisesi temsilcilerinden kimsenin katılmadığı törenin ardından yakın çalışma arkadaşlarından Nikos Pappas ve Olga Gerovasili ile birlikte devir teslim töreni için başbakanlık konutuna geçti.

ANEL Genel Başkanı Panayiotis Kammenos, bugün Çipras’ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, hükümeti kurma konusunda SYRIZA ile anlaştıklarını belirterek, Çipras’ın akşama kadar başbakan olacağını açıklamıştı.

Bu arada, Başbakan Çipras’ın, koalisyon hükümetine destek vermesi için PASOK ve Potami partisiyle de görüştüğü bildirildi. Yunan medyasına yansıyan haberlerde, Çipras’ın temaslarını tamamlamasının ardından çarşamba günü yeni kabineyi açıklayacağı belirtildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız