Kuzey Kore’den yeni füze denemesi

Kuzey Kore, yeni bir uzun menzilli füze motoru denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini bildirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 09.04.2016 - 12:08

Kuzey Kore, yeni bir uzun menzilli füze motoru denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini bildirdi.

Pyongyang'ın resmi haber ajansı KCNA'da yer alan habere göre, Devlet Başkanı Kim Jong-un Sohae Uzay Merkezi'nde yeni kıtalararası balistik füze motoru denemesine bizzat katıldı.

Kuzey Kore lideri Kim, geliştirilen yeni motorla Pyongyang'ın elinde düşmanlarını vurmak için daha güçlü bir yol olacağını söyledi.

Pyongyang yönetimi, sene başında nükleer deneme yapmış ve uzun menzilli roket fırlatmıştı.

Kuzey Kore'nin 6 Ocak'ta hidrojen bombası denemesi yaptığını iddia etmesi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bu ülkeye yönelik yaptırımları artırma kararı almıştı.

Konsey, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle bu ülkeye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören karar tasarısını kısa bir süre önce oy birliğiyle kabul etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız