Macron: Suriye'deki düşmanım DAEŞ, Esad değil

Suriye'deki iç savaşla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Benim Suriye'deki düşmanım DAEŞ çünkü Fransa'ya saldıran onlardı, Beşşar Esad değil. Esad suçlu, en başta da Suriye halkının düşmanı ve işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılmalı ama gidip gitmeyeceğine Suriye halkı karar vermeli" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 20.09.2017 - 11:09

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu görüşmeleri kapsamında BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki süreci değerlendirdi.

Suriye'de hedeflerinin barışın ve istikrarın sağlanması olduğunu ve bunun için kapsayıcı bir siyasi sürecin başlatılması gerektiğini anlatan Macron, uzun vadede Esad'in kalamayacağını ancak siyasi geçiş sürecinde herkesin kendisine yer bulması gerektiğini belirtti.

Macron, 2011 yılından bu yana Esad'in gitmesi konusunda şart koşulduğunu ve gösterilen çabaların sonuçsuz kaldığını dile getirerek, bundan sonrası için "pragmatik bir yaklaşım" gerektiğini söyledi.

Emmanuel Macron, şöyle konuştu:

"Benim Suriye'deki düşmanım DAEŞ çünkü Fransa'ya saldıran onlardı, Beşşar Esad değil. Esad'in suçlu, en başta da Suriye halkının düşmanı ve işlediği suçlar nedeniyle cezalandırılmalı ama gidip gitmeyeceğine Suriye halkı karar vermeli. Biz Esad'in gitmesi için değil, Suriye halkının özgürce seçim yapmasına olanak sağlayacak bir siyasi süreç için çalışmalıyız."

ABD VE İRAN'A ARABULUCULUK TEKLİFİ 

İran'ın Suriye'deki rolünü de değerlendiren Macron, sahada etkili bir ülke olarak İran'ın masada yer alması gerektiğini kaydetti.

Fransa'nın, ABD ve İran arasında arabuluculuk rolü üstlenebileceğini vurgulayan Macron, "Suriye sorununu masada İran ile çözmezsek, etkili bir çözüm bulamayız. İran sahada nüfuz sahibi olan güçler arasında yer alıyor" değerlendirmesini yaptı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız