Maliki'ye destek için Kürtler'den iki koşul

Irak'ta Kürtler kurulacak yeni merkezi hükümette koşullu olarak yer almayı planlıyor. Bu koşullar, Kürt bölgesine daha fazla özerklik tanınması ve Kerkük'ün Kürt kontrolünde kalması olarak sıralanıyor.

Haberler NTV Haber 04.07.2014 - 10:18

Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Bağdat'taki siyasilere bir şans daha vereceklerini söyledi.

Hüseyin, Kürtler'in önünde tek bir yol olmadığını kendi geleceklerini belirlemeye doğru ilerlediklerini belirtti.

Kürtler, Şii ve Sünnilerle yürütülecek görüşmelerin başarılı olacağı konusunda kuşkulu.

Bölgesel Kürt Yönetimi, merkezi hükümetin IŞİD ilerleyişi sonrasında Kürt bölgesinin sınırlarını ve Kürtler'in ekonomik bağımsızlığını kabul etmesini istiyor.

Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Bağdat ile yapacağı müzakerelerin bir amacı da Kürt bölgesiyle Irak arasındaki boşanmanın koşullarını görüşmek.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, parlamentodan bağımsızlık referandumunu düzenleyecek komisyonu seçmelerini ve referandum tarihini belirlemelerini istemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız