Münih'te cami yapımına onay

Bavera eyaletinde iktidarda bulunan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin itirazına rağmen, kent meclisinden cami yapımına onay çıktı.

Haberler Anadolu Ajansı 22.04.2009 - 18:50

Almanya'nın Münih kenti Belediye Meclisi, Bavyera eyaletinde iktidarda bulunan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) üyelerinin karşı çıkmasına rağmen, Münih Türk İslam Toplumu Merkezi'nin (DİTİM) Sendling semtinde cami inşa etmesine onay verdi.

Münih Belediyesi'nden yapılan açıklamada, cami inşaatına CSU karşı çıkarken, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller Partisi, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Sol Parti üyelerinin inşaat planına onay verdikleri belirtildi.

Yıllardır tartışma konusu yapılan cami inşaatına 2007 yılında başlanması düşünülmüş, Münih Belediyesi'nin onayına karşın Oberbayern Yerel Yönetimi inşaat planına karşı çıkmıştı.

Bu karara itiraz eden DİTİM'i Münih İdare Mahkemesi haklı bulmuş ve yerel yönetimin kararını iptal etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız