Musul'da yerlerinden edilen sivillerin sayısı 100 bine yaklaştı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Musul operasyonunun başlangıcından bu yana 96 bin 864 sivilin yerlerinden edildiğini duyurdu.

Haberler Anadolu Ajansı 16.12.2016 - 15:00

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Musul'da yerlerinden olan 57 bin sivilin halen BMMYK'nin desteklediği bölgedeki kamplarda ağırlandığını söyledi. 

BMMYK'nin yapımı tamamlanan 6 kampta sivilleri karşıladığını ve 3 yeni kampın inşasının da devam ettiğini aktaran Edwards, toplam 9 kampta 102 bin kişiyi misafir edilebileceklerini aktardı.  

Edwards, operasyon başlangıcından bu yana Musul'da 96 bin 864 sivilin yerlerinden edildiğini belirterek, BMMYK'nin Musul için belirlediği 196,2 milyon acil insani fonunun sadece yüzde 57'sinin karşılandığını bildirdi. 

Musul'da yerinden olan sivillerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için donör ülkelere yardım çağrısında bulunan Edwards, kış şartlarının yaşandığı kamplarda kalanlara battaniye ve yorgan dağıtmayı sürdürdüklerini kaydetti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız