Obama'ya HIV virüslü kan gönderdi

ABD'de Etiyopyalı bir akıl hastasının geçtiğimiz Aralık ayında Obama'ya içinde HIV virüslü kurumuş kanının bulunduğu bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Haberler 27.02.2009 - 22:43

AFP'nin kopyasını ele geçirdiği adli belgelere göre, Etiyopyalı genç mülteci 29 Aralık 2008'de Illinois'teki Springfield'de direniş göstermeden yakalandı.

Mülteci, sorgusunda Obama'ya gönderdiği mektuba biraz toz, kendi kanı, Etiyopya'daki Bali'de çekilmiş bir fotoğraf, Chicago'da 4 Kasımdaki seçim gecesi için Grant Park'a giriş bileti ve başka belgeler koyduğunu kabul etti.

Adı açıklanmayan Etiyopyalı, tıraş bıçağıyla parmağını keserek mektuba sürdüğünü söyledi ve yapılan inceleme sonunda kanın kimse için risk oluşturmadığı anlaşıldı. HIV virüsü taşıyan genç, çok hasta olduğunu ve hükümetten yardım almak için böyle bir eylemde bulunduğu ifade etti.

Adli belgelere göre, Beyaz Saray'a 2 mektup daha gönderildi ancak Etiyopyalı genç bu 2 mektubu kendisinin göndermediği belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız