Obama'yı bekleyen en acil sorun: Mali uçurum

Barack Obama, 4 yıl daha Amerika Birleşik Devletleri'ni yönetecek. Ama Obama'yı zor bir dönem bekliyor. Obama'yı bekleyen en acil sorun mali uçurum. Dış politikadaysa ABD Başkanı'nı zorlu kararlar bekliyor.

Haberler NTV Haber 07.11.2012 - 11:31

ABD Başkanı Barack Obama, 4 yıl daha Beyaz Saray'da olacak. Ancak Obama'nın ikinci dönem işi zor görünüyor. Obama'yı bekleyen en acil sorun ekonomi. Obama, mali uçurumun önüne geçmek için çabalayacak.

Yıl sonunda otomatik harcama kesintilerinin devreye girecek olması ve Bush dönemindeki vergi indirimlerinin süresinin dolacak olması, mali uçurum olarak adlandırılıyor.

Mali uçurumun gerçekleşmesi halinde, ABD ekonomisinin 2013'te 600 milyar dolar küçüleceği hesaplanıyor.

DIŞ POLİTİKADA SURİYE KRİZİ
Barack Obama'yı bekleyen diğer sorunlarda dış politika kaynaklı. Bunlardan ilki Suriye krizi.

Obama yönetimi, yeni bir savaşa girmemek için Suriye krizine şimdiye kadar müdahil olmamayı seçti. Ancak Suriye'de krize çıkmaza girerken, artan can kaybı, ABD üzerindeki baskıyı artırabilir.

ABD yönetimi, tavrını değiştirerek; Suriyeli muhaliflere silah sağlayacak mi? Bu, yanıt bekleyen önemli bir soru.

İRAN'IN NÜKLEER PROGRAMI
Ortadoğu'da başkan Obama'nın başını ağrıtacak diğer bir sorunsa İran'ın nükleer programı.

Obama, İran'ın nükleer silah geliştirmesine izin vermeyeceğini söylemişti. İsrail, bu sözünü tutması için Obama üzerindeki baskısını sürdürecek.

İsrail-Filistin sorunundaysa Obama'nın yeni bir hamlede bulunması beklenmiyor.

ASYA'YA YÖNELİK AÇILIM
ABD Başkanı, Ortadoğu sorunlarına mesafe koyarken, Asya'ya yönelik geçen dönem başlattığı açılımı sürdürmek istiyor.

Yeni yönetimini belirlemeye hazırlanan Çin ile çatışma yerine işbirliği yollarını ararken, Hindistan ile de ilişkilerini geliştirmeyi planlıyor.

BAŞ ETMESİ GEREKEN SORUNLAR
Bunun dışında Barack Obama'nın baş etmesi gereken sorunlar, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da siyasi arenayı değiştiren Arap Baharı'nın getirdiği değişiklikler, terörism, siber saldırılar ve küresel ısınma olarak sıralanıyor.

Tüm bunlara bakıldığında yeniden seçilen Barack Obama'yı zorlu bir ikinci dönem bekliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız